dimarts, 14 de juny del 2011

una bona notícia

Cultura | Cultura

Per tornar, un concert

La Gran Orquesta Republicana reprèn l’activitat després de cinc anys fora dels escenaris amb una actuació el proper 18 de juny a la sala Assaig de Palma, en la qual s’inclourà algun tema nou

Maria Llull | 13/06/2011 | Vistes: 47
La Gran Orquesta Republicana es retrobarà amb el seu públic dissabte a la sala Assaig de Palma.
"Per mi cinc anys no són res", diu Javier Vegas quan parla del retorn de La Gran Orquesta Republicana. Però molts dels seguidors d'aquest emblemàtic grup mallorquí probablement no hi estaran d'acord. L'adéu es produí l'any 2006 i Javier Vegas es dedicà al seu nou projecte, Malatesta. "Això acabà fa un any i mig i vaig pensar que, en lloc de cercar un nou camí, tal vegada era el moment de recuperar La Gran Orquesta", explica. Després de demanar-ho als altres integrants del grup, "les respostes foren d'allò més positives". I tornen a ser aquí, amb set dels vuit membres que ho deixaren fa cinc anys. 

Per començar, la sala Assaig de Palma serà l'escenari del concert de tornada d'una banda que ja es pot considerar hitòrica. Aquesta festa tindrà lloc dissabte dia 18 a partir de les 21 hores. Llavors, serà el moment del retrobament amb temes com Mi territorio, Los nadies, Vida de colores, Imagina la victoria de los vencidos i Te quiero. A partir d'aquí, el que fan els grups: compondre, treure disc i continuar actuant. "Continuarem component temes per treure un nou disc, que sortirà el 2012", comenta Vegas. "Anirem presentant els nous temes fins que ens posem a gravar". El proper disc estarà "autoeditat", un bon camí a seguir "avui en dia". De fet, en el concert de dissabte ja es podrà escoltar alguna de les noves cançons, però encara "s'ha de decidir quina".

El que no manca en aquest retorn, ni ha mancat mai en la trajectòria de La Gran Orquesta Republicana, és la il·lusió, tant d'ells mateixos com de la gent que els espera. "Crec que sempre hi ha hagut ganes que tornem", diu Vegas. "Tal vegada ho hem fet quan la gent ja havia desistit i pensava que no era possible. Però no sabrem si ens han oblidat o no fins que no toquem en directe", prossegueix. "Per`part nostra, tot està fet amb il·lusió, perquè sense aquest ingredient és molt difícil dur endavant un grup de vuit persones".

Casualitats de la vidas, La Gran Orquesta Republicana se'n va anar "amb el PP" ocupant el poder polític i ara torna una altra vegada "amb el PP". "Al final, els canvis en la política no són més que matisos. Crec que els polítics professionals cada vegada es pareixen més". Així i tot, Javier Vegas considera que "sempre hi ha gent desperta". "Crec que els indignats són un moviment molt interessant, encara que hi estic més com a espectador que com a participant", comenta. Del que no té dubt és que és possible canviar les coses. "Em relacion amb gent que pensa que les coses haurien de ser d'una altra manera, i qualque cosa ha de canviar si molta gent ho pensa", sentencià.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada