dilluns, 13 de juny del 2011

Paiporta ocupa vora cinc hores per a resumir 100 anys de Valor

Nombrosos grups, cantants, artistes, rapsodes i contacontes nodreixen un concert homenatge al lexicògraf i gramàtic de Castalla amb motiu dels 100 anys del seu naixement

Dani Miquel ha musical una rondalla i l'ha feta visible amb creació plàstica. Foto: ESCORCOLL.
Organitzat per l'Associació Cultural El Barranc i Galaxidi Produccions, l'Auditori de Paiporta ha estat el contenidor en que s'ha desenvolupat el major homenatge previst amb motiu del centenari de la data de naixement d'Enric Valor.
Més d'una cinquantena de propostes, han ocupat l'escenari d'aquesta infraestructura cultural paiportina, que s'ha desenvolupat sota un guió d'Antoni Torreño i la direcció artística de Toni Belloch. Aquest espectacle de llarga durada, ha estat presentat per Paco Alegre, Dimes Montiel i Rosanna Pastor.
Per l'escenari han desfilat Carles Alberola, Enric Esteve, Alimara, els cantadors d'estil Jacint Hernández, Victòria Sousa i Empar Hurtado a més de contacontes, narradors, actors i actrius, rapsodes i músics com Dani Miquel, Paco Muñoz, Miquel Gil, Pau Alabajos i Al Tall entre d'altres.
L'espectacle ha tingut una durada de vora cinc hores, davant una sala farcida de gom a gom fins darrera hora, on s'ha desgranat el bo i millor del pensament del mestre de Castalla i on, Amàlia Garrigós, ha simulat una entrevista amb l'homenatjat, la darrera que li va estar feta en vida.

Llàstima d'espectacle

PERE ROSSELL
Tampoc en aquesta ocasió, la televisió pública valenciana ha estat atenta al que s'hi desenvolupava a l'Auditori de Paiporta, malgrat que la localitat disposa des de dissabte —i també abans— d'alcalde popular, que podia haver-los avisat. Una vegada més el canal autonòmic valencià, ha menyspreat l'ocasió d'enregistrar un bon programa de música, dansa i rondalles per poder-lo emetre a tongades i estalviar-se així un bon pessic d'euros en producció aliena.
Amb massa freqüència, la televisió valenciana menysprea propostes culturals i artístiques que s'hi fan als pobles llevat de les entrades de moros i cristians, quatre falles, dos trons i mitja dotzena de festes religioses que procura retransmetre en directe o en diferent mitjançant programes de baixa factura i perfil.
Però a més d'això és, que eixe 5 % d'audiència que diuen que té aquesta cadena autonòmica, ha estat privada d'una proposta cultural que recorda la figura del gran mestre, lexicògraf i gramàtic de Castalla i, amb això, el que ha fet, és segrestar una vegada més la història col·lectiva de tots els valencians que estimen la cultura, la llengua i la tradició del País Valencià.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada