dimecres, 15 de juny del 2011

Expedició submarina a la recerca del cos de Ben Laden

Un cercatresors vol mostrar proves de la mort del terrorista

Diu que si el troba podrien subhastar-ne les restes

Poc menys que buscar una agulla en un paller. Aquest és l'objectiu de Bill Warren, un bussejador nord-americà especialitzat en la localització de tresors submarins, que ha anunciat la intenció de posar en marxa una expedició, a principi de juliol, per mirar de
localitzar el cos del líder d'Al-Qaida Ussama ben Laden, mort per soldats nord-americans el mes
de maig passat al seu amagatall del Pakistan.
Segons les escasses informacions facilitades per la Casa Blanca, seguint
els rituals musulmans
les seves restes es van llançar posteriorment a aigües del nord de la mar Aràbiga des del vaixell de guerra USS Carl Vinson.
L'aventura, amb un pressupost de 400.000
dòlars per a dues setmanes de treballs, ha
rebut finançament nord-americà i escocès.
Warren, de 59 anys, potser no desconfia de la versió oferta per l'administració d'Obama sobre l'operació militar que va conduir a la mort de Ben Laden després de gairebé deu anys de recerca, però vol proves fefaents de l'existència del cadàver. Si té èxit en la seva recerca mostrarà les restes del cos –proves fotogràfiques i de vídeo–. També s'ha compromès públicament a difondre els resultats de les anàlisis d'ADN que vol dur a terme un cop hagin recuperat el cos de Ben Laden. En declaracions a la BBC, Warren assegurava ahir: “Sóc un patriota nord-americà que vol conèixer la veritat, i crec que el president ha fallat en no haver ensenyat proves del que ha dit. No em crec ni el meu govern ni tampoc Obama. Haurien d'haver fet el mateix que es va fer amb els cadàvers de Billy el Nen, John Dilliger o, fins i tot, Saddam Hussein”.
Des de l'any 1972, Warren es dedica a la recerca de vaixells enfonsats en aigües internacionals. Al llarg de la seva carrera, ha acreditat la localització d'uns dos-cents vaixells. Per dur a terme l'operació de recerca del cos de Ben Laden disposa d'un equip de navegació prou sofisticat i d'un sonar d'alta tecnologia. La seva opinió és que, a partir de les dades aproximades sobre el lloc en què el cadàver va ser llançat a l'aigua, és possible “trobar la bossa amb les restes”. Les condicions hermètiques de l'embolcall garanteixen la resistència a l'acció dels peixos o de l'erosió del mar.
Si l'expedició de recerca tingués èxit, podria
provocar incidents seriosos, entre altres raons
perquè l'opinió de Warren és que el cos es “podria subhastar” com si fos
una relíquia qualsevol.

El ‘Rambo de Colorado'

Al llarg dels gairebé deu anys que Ben Laden ha estat amagat, la seva recerca ha provocat tota mena d'incidents.
El darrer, abans que fos assassinat, el va protagonitzar l'any passat l'obrer de la construcció Gary Faulkner, conegut com el Rambo de Colorado, d'on és natural. Faulkner, detingut deu vegades per robatori i episodis de violència domèstica, va ser arrestat el 2010 al Pakistan armat amb una pistola, una espasa i un equip de visió nocturna. Va dir que buscava Ben Laden per atrapar-lo viu. Deixat en llibertat sense càrrecs, Faulkner va tornar als EUA, on va gaudir d'una efímera fama fomentada pels xous televisius en què va explicar la seva peripècia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada