dissabte, 13 d’agost del 2011


Epi i Blai, només amics

Els creadors dels entranyables personatges de 'Barri Sèsam' han desmentit avui a través de Facebook que siguin a gais, en resposta a una petició popular perquè se celebri la seva boda
Blai i Epi (i un aneguet)Blai i Epi (i un aneguet)
Els creadors del famós programa de televisió infantil Barri Sèsam han desmentit avui a Facebook que els personatges Epi i Blai (Ernie i Bert, en la versió original) fossin dissenyats com a homosexuals, en resposta a una petició popular perquè se celebri la seva boda.

L'organització no lucrativa Sesame Workshop va explicar a la xarxa social que l'Epi i el Blai són "millors amics" i que es van crear per "ensenyar els preescolars que les persones poden ser bones amigues d'aquelles que són molt diferents d'elles mateixes".

Els populars titelles han aparegut a Barri Sèsam des dels inicis de l'espai televisiu el 1969 com dos companys d'habitació amb punts de vista molt diferents sobre com fer les coses. L'Epi, de color taronja, acostuma a treure polleguera el Blai, de groc, amb idees absurdes o peticions insistents; habitualment, l'Epi se surt amb la seva.
Durant anys s'ha especulat amb la possibilitat que els personatges representessin una parella gai, i el 4 d'agost es va engegar una campanya a la xarxa, a través de la pàgina Change.org per recollir signatures perquè l'Epi i el Blai surtin de l'armari i passin per l'altar.

"En aquesta època horrible de nens homosexuals que es lleven la vida, ells necessiten saber que són bells i que les seves vides valen la pena. Els nois assetjadors han de saber que l'homofòbia no està bé", es va assenyalar en la petició que fins avui té més de 5.000 signatures.

Aquest document insisteix que no pretén que Barri Sèsam faci alguna cosa "grollera o que falti al respecte" en permetre la boda d'Epi i Blai. "Es pot fer amb estil", indicava el text.

La iniciativa no ha trobat el suport de Barri Sèsam que ha volgut aclarir que tot i que els personatges s'identifiquen com a "masculins i tenen característiques humanes" continuen sent "ninots" i "no tenen una orientació sexual".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada