divendres, 5 d’agost del 2011


HISTÒRIA

Descobreixen una nau de l'Armada Invencible a les costes irlandeses

El vaixell es va enfonsar el 1588 quan es disposava a envair Anglaterra
El govern irlandès ha anunciat la troballa d'una de les naus de La Grande y Felicísima Armada, més tard batejada sarcàsticament com l'Armada Invencible pels historiadors, a les costes del comtat irlandès de Donegal, al nord-est de l'illa. El vaixell es va esfondrar al 1588 i, segons el govern irlandès, el seu descobriment té una gran importància "tant per Irlanda com per la comunitat arqueològica, històrica i marítima internacional". En opinió del ministre de Cultura irlandès, Jimmy Deenihan, "podria oferir molta informació sobre la vida a bord i sobre els recursos militars i navals dels que disposava la campanya de l'Armada".
Deenihan ha anunciat que el ministeri de Cultura atorgarà una "important" subvenció perquè un grup d'arqueòlegs submarins explorin aquesta zona, coneguda amb el nom de Rutland Sound, propera a la localitat de Burtonport. Aquest no és el primer vaixell de l'època que s'ha trobat sota les aigües irlandeses. La campanya de l'Armada Invencible va acabar en desastre. Felip II va assegurar que la derrota va ser culpa de la naturalesa: "Yo no envié mis naves a luchar contra los elementos".
L'Armada –130 vaixells amb 8.252 marins, 2.088 remers i més de 19.295 soldats- va ha haver de fer front a forts temporals i als vaixells incendiaris anglesos. L'objectiu d'envair Anglaterra es va veure frustrat. 
  • ETIQUET

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada