dissabte, 11 de juny del 2011


La UE s'informa sobre la supressió de TV3 al País Valencià

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) i l'Obra Cultural Balear (OCB) han viatjat aquesta setmana fins a Estrasburg amb l'objectiu de deixar clara la situació de boicot que es viu al País Valencià en referència a la llengua i cultura pròpies.
Ferran Suay, a l'Intergrup de Minories Tradicionals, Comunitats Nacionals i Llengües
A través de l'oficina de l'eurodiputat d'ERC, Oriol Junqueras, la UE s'ha interessat per la situació comunicativa i lingüística al País Valencià, i sobre el cessament d'emissions de TV3 a la zona, com a fet insòlit al si de la UE. Ferran Suay, professor de la Universitat de València ha participat en l'Intergrup de Minories Tradicionals, Comunitats Nacionals i Llengües, com a representant de l'ACPV, per destacar i posar de relleu les exagerades multes que l'executiu Camps ha imposat a l'ACPV, una associació cultural sense ànims de lucre.

A través del seu blog personal, Suay ha fet públiques les seves explicacions a Estrasburg com a representant de l'ACPV, unes declaracions en les quals ha denunciat la violació que l'executiu Camps fa de la Constitució espanyola, que obliga al respecte i protecció del pluralisme lingüístic. Suay també ha destacat en la seva intervenció la passivitat de l'estat espanyol, que ha derivat la solució a la problemàtica a les comunitat autònomes.

El professor també ha explicat l'especial gravetat del cas, en el qual milions de persones al País Valencià s'han quedat sense accés a la televisió parlada en llengua pròpia. Finalment, Suay ha demanat a la UE la seva intervenció en aquest afer ja que "ni el govern valencià ni l'estat no estan interessats en assegurar els drets lingüístics" dels ciutadans del País Valencià.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada