dijous, 5 de juliol del 2012

LA PROSA D'ALVARO DE CAMPOS, REUNIDA


Aplega més de 40 texts inèdits

El bagul de Pessoa continua donant bones sorpreses i bones notícies i sembla ser que el genial poeta portuguès és molt més que una marca d'èxit vinculada a Lisboa. Pessoa és molt més, és quasi un infinit. Als baguls queda material per a 40 llibres més, segons explica Jerónimo Pizarro, que avui per avui és un dels màxims especialistes en l'obra de Pessoa (com a fet curiós s'hauria de dir que és colombià, però no passa res, el màxim especialista en surralisme portuguès és el professor Perfecto Cuadrado, és de Zamora i viu a Mallorca).
Doncs bé, fa uns dies el professor Pizarro ha donat a conèixer la prosa completa de, per ventura, el més singular, esclatant i fascinant de tots els heterònims de Pessoa: Álvaro de Campos. El llibre ha estat publicat per Ática i es valora com un text tan important com El llibre del desassossec. Que ja és dir. Com a mínim els professors han exporgat el material i han reunit 40 proses inèdites. Així mateix, han endreçat tot el material que tenien per acabar fixant de forma definitiva l'obra.
Com a nota curiosa cal afegir que els papers aplegats són de l'època de la redacció del Llibre del desassossec, és a dir, del 1920 a 1926, més o manco, i alguns texts anteriors. I també caldria afegir que deu ser l'únic personatge de ficció que té una casa natal, la casa Álvaro de Campos de Tavira, inaugurada a mitjans de 2011 per tota una comitiva de pessoans encapçalats per la gran Teresa Rita Lopes en el que, diuen, va ser un aquelarre poètic memorable.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada