diumenge, 8 de maig del 2011

Quina decepció si no haguessin tornat

“Podríem no haver tornat”

Antònia Font, exploradors sonors Foto: BIEL SANTANDREU.
Antònia Font oferirà aquesta nit al festival In-Somni de Girona –jardins Fora Muralles, amb Aias, Sanjays i San Leon (21.00 h, 23 euros)– el primer concert de la gira del seu setè disc, Lamparetes, a les comarques gironines. L'11 de juny també tocaran a Llagostera i després passaran per l'Aphònia i el Poparb. Parlem amb el cantant, Pau Debon.
Gairebé heu competit amb Manel pel títol de disc més esperat de la temporada.
Estem supercontents i supersatisfets de la gran expectació que ha provocat Lamparetes, tot i que això també comporta una certa pressió. Creiem que amb aquest disc hem fet un pas endavant en la nostra història.
Bon rotllo amb Manel?
Molt. No hi ha competència entre nosaltres: tots dos grups sumem. En una època en què no es venen discos potser calien uns grups que despuntessin un poc. Ara hi ha lloc per a molts grups que s'expressin en català.
És cert que volíeu plegar?
Simplement, quan vam acabar la gira de Coser i cantar, que va ser molt intensa i esgotadora, vam agafar un any sabàtic en què gairebé ni ens vam veure. Ens vam aturar en un dels punts més alts de la nostra carrera, i podria haver passat que no haguéssim tornat, perquè sobretot no volíem fer-ho perquè sí. Necessitàvem tenir nou material, al·licients renovats.
Lamparetes ha tingut una gestació molt diferent a la de Batiscafo Katiuscas (2006)?
Hem treballat d'una manera una mica diferent. Sobretot vam tenir més temps per crear i gravar les cançons, un any i pico, més o manco. També vam fer més feina al local d'assaig: hi anàvem només amb alguna idea apuntada i la treballàvem entre tots abans que en Joan Miquel li acabés de donar forma com a cançó. Això fa que el disc sigui més contundent i guitarrer.
Tocareu al FIB de Benicàssim, al Cruïlla Barcelona, al Pirineos Sur, en festes majors...
Sí, ens agrada tocar a tot arreu, sense gaires manies. Els festivals com l'In-Somni són un bon lloc perquè et descobreixi gent nova que no forma part del teu públic habitual.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada